.

.

Рутлеџ Библиотека Изданија: Популарна Музика: Тин Пан Алеј

Рутлеџ Библиотека Изданија: Популарна Музика: Тин Пан Алеј

DEN 0.67
Износ

Во Алејата Тин Пан ги гледаме почетоците на поп светот каков што сега го знаеме : комерцијален, постојано фаќање, искористување или дури и повремено создавање на јавно расположение. Алејмените беа работници исто како и уметниците. Оваа книга, првпат објавена во 1982 година, истражува како настанала промената, начините на кои текстописците се организирале за да добијат поголема контрола врз нивните производи, социјалните околности што влијаеле на нивниот избор на тема, новите форми, како што е интегрираниот мјузикл, развиен за максимална привлечност, огромната структура на публицитет изградена за да ја пласира стоката и, се разбира, многуте ѕвезди кои дојдоа до слава со прошетка по Уличката. Во Алејата Тин Пан ги гледаме почетоците на поп светот каков што сега го знаеме : комерцијален, постојано фаќање, искористување или дури и повремено создавање на јавно расположение. Алејмените беа работници исто како и уметниците. Оваа книга, првпат објавена во 1982 година, истражува како настанала промената, начините на кои текстописците се организирале за да добијат поголема контрола врз нивните производи, социјалните околности што влијаеле на нивниот избор на тема, новите форми, како што е интегрираниот мјузикл, развиен за максимална привлечност, огромната структура на публицитет изградена за да ја пласира стоката и, се разбира, многуте ѕвезди кои дојдоа до слава со прошетка по Уличката. Routledge Библиотека Изданија : Популарна Музика : Калај Пан Алејата (Тврд Повез).

R

Им се допаѓа и на купувачите