.

.

Практика на изведба На Инструментално-Вокалните Дела На Јохан Себастијан Бах

Практика на изведба На Инструментално-Вокалните Дела На Јохан Себастијан Бах

DEN 1479.36
Износ

Превод (со ревизии од авторот) на книгата на Карл Хохрајт од 183 страници, Зур Ауфурунгспраксис Дер Вокал-Инструментален Верке Јохан Себастијан Бахс (Мерсебургер, 1983), оваа книга ги сумира сознанијата стекнати во текот на животот на истражување и изведување на кантатите и ораториумите на бах. Со поврзување на историските докази со денешната актуелност, тој им помага на музичарите што вежбаат да ги донесат потребните одлуки. Тој, исто така, обезбедува пат во литературата (особено онаа на осумнаесеттиот век) за да им овозможи на заинтересираните читатели да го прошират своето знаење за оваа тема. Бидејќи книгата успешно комбинира темелно работно знаење за бах работи со научни истражувања, таа е важен извор и за научниците и за диригентите на бах. Иако останува читлив и практичен, тој нуди одличен увид во културното милје на музиката. Таа ја следи автентичноста на стилот без да падне во стапицата на крут историцизам. Вредноста на книгата како референтна и истражувачка алатка е подобрена со приближно педесет бројки, околу сто и педесет референци за поединечни дела од Бах, обилна документација (скоро шестотини белешки) и два индекси. Практика на изведба На Инструментално-Вокалните Дела На Јохан Себастијан Бах (Тврд Повез).

R

Им се допаѓа и на купувачите