.

.

Забавата на Мел Беј со Бубачката

Забавата на Мел Беј со Бубачката

DEN 328.80
Износ

Наменета за почетници и оние кои веќе свират на труба или друг месинг инструмент, оваа книга се осврнува на четири главни вештини неопходни за совладување на бубачката : развој на тон, техника на јазик, непречена промена на тоновите и контрола на здивот. Дневните вежби се вклучени за развој на добар тон, брз единечен јазик, двоен и троен јазик, сила во горниот регистар, флексибилност на усните и агилност на бубачката. Корисни дијаграми илустрираат правилно ембуширање и позиционирање на усните. Упатството ги вклучува основните зачетоци на музиката и се што треба да знаете за бубачката за да започнете да свирите. Авторот исто така ги нуди своите совети за наоѓање и избор на бубачка. Техниките и вежбите во оваа книга го подготвуваат буглерот да ги игра повиците за бубачки во Повиците за Пешадиски Бубачки Од Американската Граѓанска Војна. Наменета за почетници и оние кои веќе свират на труба или друг месинг инструмент, оваа книга се осврнува на четири главни вештини неопходни за совладување на бубачката : развој на тон, техника на јазик, непречена промена на тоновите и контрола на здивот. Забавата на Мел Беј Со Бубачката (Мек).

R

Им се допаѓа и на купувачите