.

.

Шнитке Студии

Шнитке Студии

DEN 0.67
Износ

Алфред Шнитке (1934-1998) беше веројатно најважниот руски композитор од Шостакович, а неговата музика предизвика голем академски интерес во годините од неговата смрт. Студиите на шнитке даваат различни перспективи за композиторот и неговата музика. Полето во моментов е разновидно и живописно, и оваа книга го демонстрира опсегот на академски пристапи што се применуваат на делото На Шнитке и увидите што ги даваат, опфаќајќи : полистилизам, по кој шнитке е најпознат, значењето на Христијанската вера на композиторот и детални формални анализи на клучните дела, со врски извлечени помеѓу очигледно дивергентните периоди од кариерата на композиторот. Оваа книга е подготвена како спомен на Професорот Александар Ивашкин, водечки научник во оваа област, кој почина во 2014 година, и ќе биде од интерес не само за оние што ја проучуваат музиката На Шнитке, туку и за оние со интерес за музиката од доцната Советска in воопшто. Шнитке Студии (Тврд Повез).

R

Им се допаѓа и на купувачите