.

.

Првите Часови По Пијано

Првите Часови По Пијано

DEN 95.84
Износ

Овој основен курс по пијано ги запознава децата и возрасните со основните принципи на музичката нотација и им помага да изградат цврсти темели на пијаното. Теоријата и индикациите се појавуваат придружени со музички примери фокусирани на учење. Придружното ЦД ќе му помогне на ученикот да го развие своето музичко чувство и да се чувствува посигурен во однос на динамиката и rамот. Силно препорачуваме употреба на придружното ЦД. ЦД-ТО ги содржи парчињата претставени во примерите, како и придружните песни што ќе ја направат практиката повеќе amena.Al завршувањето на оваа книга студентот ќе биде подготвен за понапредни студии по пијано и во повеќе стилови на музика. Аудиографскиот материјал на оваа книга е на англиски јазик.Овој почетен курс за пијано ги запознава децата или возрасните студенти со основната музичка нотација и им помага да изградат солидна основа на вештините за пијано. Теоријата и наставата се појавуваат заедно со музичките примери во интегриран пристап учење. Цд-ТО ќе му помогне НА ученикот да развие повеќе музички пристап и да стане посигурен и во динамиката и во rамот. Многу е охрабрено ДА се користи цд-то за репродукција што е можно повеќе. ЦД-ТО содржи моделски изведби на повеќето парчиња во книгата, како и придружни за играње за да го направат вежбањето позабавно. По успешното завршување на оваа книга студентот ќе биде добро подготвен за понатамошни студии по пијано во различнистилови на музика. Први Часови По Пијано (Мек).

R

Им се допаѓа и на купувачите