.

.

Менталниот Свет На Густав Малер: Систематска Претстава. Превод Од Ернест Бернхард-Кабиш

Менталниот Свет На Густав Малер: Систематска Претстава. Превод Од Ернест Бернхард-Кабиш

DEN 3.00
Износ

Со својата обемна истрага во три тома, авторот ново ја нацрта сликата На Густав Малер за нашето време. Дали симфониите на Малер навистина треба да се категоризираат како "апсолутна музика"? - Малку познатите извори на ракописи содржат значајни навестувања за спротивното : програмски наслови и клучни зборови или фрази, мото, литературни алузии, асоцијации, воздишки, извици. Малер целосно ги сфати своите симфонии како" Ерлебте Музик", музика на искуство, како автобиографија во белешки и како изрази на неговиот"велтаншаунг". Сите симфонии, вклучувајќи ги и чисто инструменталните, може да се проследат наназад до програмите што Малер првично ги објави во јавноста, но подоцна ги потисна. Познавањето на програмските идеи обезбедува пристап до досега едвај почувствуваниот внатрешен метафизички свет кој е од клучно значење за соодветно толкување на делата. Овој прв том ја открива сложеноста на односите помеѓу широкото читање и образованието на Малер, неговата symетика и неговата симфониска креација. За германското издание на оваа книга : "една од најтемелните и најсеопфатните истраги за работата и светот на Густав Малер до денес."(Норддојчер Рандфанк) " начинот на кој литературното потекло На Малер, неговото образование и неговите philетски и филозофски максими се претставени овде навистина отвора нов пристап."(Умри Музикфоршунг) Менталниот Свет На Густав Малер : Систематска Претстава. Превод Од Ернест Бернхард-Кабиш (Тврд Повез).

R

Им се допаѓа и на купувачите