.

.

Довер Вокални Резултати: Magnificat Во D И Si Motets Во Целосен Резултат

Довер Вокални Резултати: Magnificat Во D И Si Motets Во Целосен Резултат

DEN 0.33
Износ

Едно од најизведуваните ремек-дела на посветената музика, со сите бах мотетс, препечатено од авторитетното Издание на Бах-Геселшафт објавено Од Брејткопф И Хартел, Лајпциг. Меѓу многуте големи дела создадени за црковната литургија Од Јохан Себастијан Бах, Магнификатот Во Д е едно од најуниверзално саканите и најучуваните. Се смета Дека бах првично го составил За Божиќ 1723 година, набргу по пристигнувањето во Лајпциг за да ги преземе своите музички должности во томасшуле, а потоа подоцна го ревидирал.Бах го постигна латинскиот текст На Магнификатот за солистите, рефренот од пет дела и оркестар од две флејти, две обоа, три труби, тимпани, жици и басо континуо. Моќна, компактна и длабоко трогателна, оваа жестока пофална химна денес е една од најчесто изведуваните од сите ремек-дела на посветеност music.In покрај Магнификатот, овој волумен ги содржи сите шест бах мотети. Повеќето од овие мешачки контрапунктални дела, генерално испеани капела, се создадени, како Магнификатот, во најраните години на композиторот во Лајпциг. Мотетите беа составени за специјални прилики, веројатно за комеморации на истакнати граѓани На Лајпциг.Мотетите се "Сингет Дем Хер неин нојс Лажеше," " "Дер Гејст хилфт унсрер Швачхајт Ауф," "Ису, мејн Фројд," " Фирхте дич нихт, ич бин беи дир," Ком, Јесу, ком!"и "лобет ден Херн, але Хајден."Заедно Со Магнификатот Во Д, тие се препечатени овде од авторитативното издание На Бах-Геселшафт објавено Од Брејткопт И Хартел Од Лајпциг. • Автор : Јохан Себастијан бах • ИСБН : 9780486288048 • Формат : Мека • Датум На Објавување : 1995-11-27.

R

Им се допаѓа и на купувачите