.

.

Музичка Изведба: Водич За Разбирање

Музичка Изведба: Водич За Разбирање

DEN 1.67
Износ

Овој достапен водич ги разоткрива сложеноста на музичката изведба за учениците, наставниците и изведувачите на сите нивоа. Оваа книга ја разоткрива комплексноста на свирењето музика и открива аспекти на учење, свирење и одговарање на музика релевантни за изведби од сите нивоа. Истражувањето на перформансите низ вековите доведува до презентација на основните историски, аналитички и психолошки концепти. Следуваат четири поглавја за настава, развој, пракса и меморирање. Следниот дел го разгледува "превод" од резултат до звук, физичка проекција, ансамбл за играње и анксиозност во изведбата. Последниот дел се однесува на чинот на слушање, наследството на снимките, музичката критика и "изведувачи за изведба". Музичка Изведба : Водич За Разбирање.

R

Им се допаѓа и на купувачите