.

.

Харфа Песна: Златната Нишка

Харфа Песна: Златната Нишка

DEN 2.33
Износ

Музичкото патување низ оваа книга со народни аранжмани за харфа го изложува играчот на музика од 12 до 20 век. Информациите за мелодиите икомпозиторите, плус текстови, приказни и песни, даваат увид во музиката и се вредни алатки за изведба. Ќе уживате во музиката обично не се наоѓа на репертоарот на харфа што лежи добро на харфата со малку промени на рачката. - Содржи 43 аранжмани на 84 страници-Традиционална музика Од Шкотска, Ирска, Бретања, Канада, Англија - современите композитори ги вклучуваат Роџер Талрот, Леиф Горас, (Шведска), Том Андерсон, (Шетланд), Алисдаир Фрејзер, (Шкотска) И Д-р Џон Тарнер, (САД). - Опфаќа 12-ти до 20-Ти В. - Историски белешки во врска со мелодиите и композиторите - Легенди, приказни, стихови И песни Харфа Песна : Златна Нишка (Мек).

R

Им се допаѓа и на купувачите