.

.

Уметноста На Лутери

Уметноста На Лутери

DEN 319.84
Износ

Уметноста На Лутери нуди поглед во умот и занаетот на лутиер Том Билс, за кого многумина сметаат дека е еден од најталентираните лутиери денес. Во ова прекрасно напишано и пријатно читање, том елегантно и јасно ги споделува своите најдобро чувани тајни и методи за изработка на гитара - оние што ги прават неговите омилени гитари меѓу врвните колекционери и играчи. Уникатниот пристап на том кон Уметноста На Лутери ќе ве поттикне и инспирира да создадете повеќе од само гитара, но навистина уникатно уметничко дело. Информациите што великодушно се споделуваат во рамките на оваа остроумна и безвременска работа се практични и применливи. Ја содржи истата тешко стекната мудрост што доаѓа само од долгогодишно искуство и експериментирање што Том ги користи во создавањето на своите инспиративни инструменти. Со текот на годините, тој произведува инструменти кои се сметаат за едни од најдобрите звучни гитари некогаш направени. Учењето на чекорите како да се изгради гитара е важно, но разбирањето зошто мајсторот лутиер ги презема тие чекори и ги донесува тие одлуки може да ве поттикне да направите свој образован избор. Ова ќе ви овозможи да креирате уникатни гитари, а на светот му е потребна вашата уметност, вашите гитари - вашиот важен придонес. Уметноста На Лутери, навистина уникатен и инспиративен водич, може да ве подготви да достигнете нови височини при дизајнирање и создавање уникатни гитари. "Не е често купувам такви раскошни пофалби за луѓето; сепак, том во овој случај е повеќе од заслужен : не знам за ниту еден друг лутиер чија работа повеќе ја почитувам. Том го знае својот занает внатре и надвор; ја истура душата во секоја гитара што ја прави; ја користи врвната наука за да ја води својата работа, и тоа shows..as раководител За Односи Со Уметници и Развој На Производи во Заливот Мел, ми причинува големо задоволствообјавете ја работата на Том, што без сомнение ќе ја однесе уметноста на лутери на ново ниво. Се надевам дека ќе поминете некое време натопете Ја Уметноста На Лутери (Мека).

R

Им се допаѓа и на купувачите