.

.

Каетано Велосо-Малку Повеќе Сино-Винил

Каетано Велосо-Малку Повеќе Сино-Винил

DEN 537.28
Износ

Лилит претстави преиздавање На Каетано Велосос Каетано Велосо (Малку Повеќе Сино), првично издадено во 1971 година. Често се нарекува "бразилски неофицијален поет лауреат"; и "боб Дилан од Бразил";, оваа тешка категорија на бразилската музика беше исто така млад револуционер кој ја користеше својата музика за да протестира против угнетувачкиот воен режим на бразил. Оваа протестна музика, која стана позната како Тропикалија, за прв пат му донесе престој На Велосо во затвор, но до моментот кога овој дур албум беше објавен во 1971 година, го стави во егзил во ВЕЛИКА британија. Велосос екстремната горчина и меланхолија може да се слушнат на секој жлеб на овој албум, но не дозволувајте албумите мрачна атмосфера да ве спречат да го купите; капе со некои од најдобрите моменти на саудада во историјата на бразилската музика. Боја винил. Малку Повеќе Сина (Винил).

R

Им се допаѓа и на купувачите