.

.

Вејн Пократок-Џуџу-Винил

Вејн Пократок-Џуџу-Винил

DEN 271.84
Износ

Кога Вејн Шортер го сними овој датум во 1964 година, тој го тврдеше својот глас и како саксофонист и како композитор по неговите години Со Џез-Гласници На Арт Блејкис. Тука му се придружија пијанистот Мекој Тајнер И Тапанарот Елвин Опеѕонс, суштински делови од тогашниот доминантен Квартет Џон Колтрејн, но Џуџу служи за да го нагласи она што беше карактеристично За пократкиот пристап, како и сличностите. Иако тој сподели нешто Од линијата за извртување На Колтранови и тврд звук, Пократко беше многу повеќе заинтересиран за изработка на конвенционални композиции, и има низа секојдневни емоции што треба да се почувствуваат во оваа музика што остана недопрена Во поинтензивната Работа На Колтранс. Пократки мајстор за напнатост и ослободување, користејќи контрастни елементи во парче, мешајќи големи и мали, согласка и дисонанца и различни dissми за да предизвикаат сложени расположенија на сомнеж и разиграност или ограничување и радосен замав. Тие структури се среќни со Тајнер и Џонс, кои можат да го донесат својот карактеристичен интензитет на благосостојба на Цитат;Џуџу,цитат; опуштено отскокнување до цитат;Да или не,цитат; или суптилен ориентален акцент на Цитат;Куќа На Жад. Кога Вејн Шортер го сними овој датум во 1964 година, тој го тврдеше својот глас и како саксофонист и како композитор по неговите години со Џез-Гласниците На Арт Блејки. Тука му се придружија пијанистот Мекој Тајнер И Тапанарот Елвин Опеѕонс, суштински делови од тогаш доминантниот Квартет Џон Колтрејн, но Џуџу служи за да го нагласи она што беше карактеристично во пристапот На Пократко, како и сличностите. Иако сподели нешто од линијата на извртување И тврдиот звук На Колтрејн, Пократко беше многу повеќе заинтересиран за изработка на конвенционални композиции и има низа секојдневни емоции што треба да се почувствуваат во оваа музика што остана недопрена во поинтензивната работа На Колтрејн. Пократок е мајстор за напнатост и ослободување, користејќи контрастни елементи во парче, мешајќи големи и мали, согласка и дисонанца и различни dissми за да предизвика сложени расположенија на сомнеж и разиграност или ограничување и радосен замав. Тие структури среќно се вклопуваат и Со Тајнер и Опеѕонс, кои можат да го донесат својот карактеристичен интензитет на благосостојба на "Џуџу", опуштено отскокнување на "Да или не" или суптилен ориентален акцент на "Куќата На Жад".

R

Им се допаѓа и на купувачите