.

.

Музичка Теорија И Природен Поредок Од Ренесансата до Почетокот На Дваесеттиот Век

Музичка Теорија И Природен Поредок Од Ренесансата до Почетокот На Дваесеттиот Век

DEN 767.84
Износ

Ги истражува начините на кои музичката теорија го претставувала и користела природниот поредок уште од научната револуција. Музичките теоретичари од речиси сите возрасти користат концепт на "Природа" за да ги оправдаат набудувањата или изјавите за музиката. Разбирањето за тоа што е"Природа", сепак, е предмет на културни и историски разлики. Во следењето на овие објаснувачки стратегии и нивните промени во музичките теории помеѓу в. 1600 и 1900 година, овие есеи истражуваат (за прв пат во студија до книга) како разните концепции на природата, лоцирани различно помеѓу научниот разум и божествената моќ, се доведуваат до носење на музичката теорија и како тие влијаат на нашето разбирање на музиката. Музичка Теорија И Природен Поредок Од Ренесансата до Почетокот На Дваесеттиот Век (Мек).

R

Им се допаѓа и на купувачите