.

.

Shell Rotella T синтетичка мешавина 15W- дизел моторно масло, 2. галон

Shell Rotella T синтетичка мешавина 15W- дизел моторно масло, 2. галон

DEN 2.67
Износ

Shell Rotella T5 15 W-40 Синтетичка мешавина од дизел мотор со тројна заштита плус технологија користи синтетички основни масла плус напредна технологија за додавање за да обезбеди заштита од абење, наслаги и дефект на маслото. Triple Protection Plus Technology исто така обезбедува подобар проток на ниска температура, испорачувајќи одлична заштита на опремата и долг живот на моторот, додека ја одржува контролата на вискозност под високи температури. Технологијата Shell Rotella T5 15 W-40 Синтетичка мешавина работи уште потешко отколку што бараат нови спецификации на CK-4, давајќи просек од 37% подобра заштита на абење од максималните барања за абење (пресметано просечно засновано на резултатите од тестот за абење на API CK-4). Синтетичката мешавина од школка Rotella T5 15 W-40 е погодна за широк спектар на апликации со тешки мотори. Тоа е одличен избор за флоти на автопат, градежништво, земјоделство и камиони за пикап, вклучително и возила со голема моќност, каде што е потребна отпорност на зголемена топлина и стрес. Ја обезбедува целата заштита што ја очекувате од SAE 15 W-40, но во синтетичка мешавина од моторно масло. Синтетичка мешавина 15 W-40 дизел моторно масло со тројна заштита плус технологија штити од абење, наслаги и распаѓање на маслото и го подобрува протокот на ниска температура (во споредба со конвенционалните масла од 15 W-40). Идеално за флоти на автопатот, градежништво и земјоделски машини и камиони за пикап со дизел-вклучително и возила со голема моќност за кои е потребна отпорност на топлина и стрес. Помага во контролните депозити на моторот за сигурност при продолжени интервали на одвод на масло- школка Ротела Т5 одржува вискозност на маслото во текот на препорачаниот интервал на одвод на OEM. (Секогаш следете го интервалот за препорачан OEM препорачан масло). Контролира абење на моторот 37 проценти подобро од максималните барања за абење во тестовите за абење на моторот API CK-4. Подобрени перформанси на оксидација за зголемена отпорност на распаѓање на нафта под високи температури во споредба со претходната формулација. Ги исполнува или ги надминува следниве барања во индустријата : API CK-4, CJ-4, CI-4 Plus, CI-4, CH-4. Ги надминува барањата на следниве спецификации на OEM : Caterpillar ECF-2/ECF-3; Cummins CES 20086; Спецификација на течноста во Детроит (DFS) 93 K222, 93 K218; Ford WSS-M2 C171-F1; Mack EO -S - 4,5, 4.0; VDS-4.5, 4.0.

R

Им се допаѓа и на купувачите