.

.

Iridium Long Life Spark Plug, SK20PR-A ND

Iridium Long Life Spark Plug, SK20PR-A ND

DEN 2.00
Износ

Долгиот Денсо Иридиум Долг живот Спарк Планчарот Денсо иридиум Лонг живот Спарк беше специјално дизајниран за долг животен век и конзистентни перформанси во најновите, најнапредните производни автомобили патентираната легура на Иридиум е потрајни од дури и платина, дозволувајќи им на централната електрода да се намали до само 0,7 мм во дијаметар. Ова создава драматично подобрување во животот на запалување и свеќички. Тесно поврзано со платина и изложување на уште построги квалитети, реткиот метален иридиум е идеален материјал за приклучоци на свеќи. Електрода со фино жица, 0,7 мм иридиум центар е ласерско заварено со 360 степени со употреба на ексклузивен процес на Денсо, а потоа се совпаѓа со електрода на платина. Овој пар прецизно формирани, премиум-метални електроди драматично го прошируваат корисен живот на приклучокот. Features and Benefits : Fine-wire iridium center electrode Platinum ground electrode 360 ​​degree laser-welded spark tip Sustained spark performance over 100,000 miles Withstands higher pressures and temperatures Reduced spark plug wear and erosion No-compromise, top of the line race spark plug for the најсериозен ентузијаст . патентиран дизајн на електрода U-groove за пожари на постери од мешавини отколку конвенционални приклучоци. Прецизните навои на машината за прецизност ги намалуваат заплет и вкрстено навој во деликатни глави на алуминиум. Широк спектар на броеви на делови за илјадници апликации, вклучувајќи класични и колекционерски автомобили. Трае двојно повеќе од повеќето конвенционални приклучоци. Издржува температури поголеми од 4000 ° Фаренхајт.

R

Им се допаѓа и на купувачите