.

.

Национално здружение на дилери на пригушувачи, Inc., Петитер, против Соединетите држави. Препис на рекордот на Врховниот суд на САД со придружни молби

Национално здружение на дилери на пригушувачи, Inc., Петитер, против Соединетите држави. Препис на рекордот на Врховниот суд

DEN 0.33
Износ

Изработка на современиот закон : Рекорди и брифинзи на Врховниот суд на САД, 1832-1978 ја содржи најсеопфатната збирка на записи и брифинзи во светот, донесени пред највисокиот суд на нацијата со водечки правни лекари - многумина кои подоцна станаа судии и соработници на судот. Вклучува записници, апликации за преглед, предлози, петиции, додатоци и други официјални трудови на најзастапени и случаи со разговор, вклучително и многу што резултираа во обележја. Оваа колекција им служи на потребите на студентите и истражувачите во американската правна историја, политиката, општеството и владата, како и практикување на адвокати. Оваа книга содржи копии од сите познати поднесоци на Врховниот суд на САД, поврзани со овој случај, вклучувајќи какви било записници, брифинзи, петиции, предлози, јурисдикциски изјави и поднесени меморандуми. Оваа книга не го содржи мислењето на судот. Подолу податоците беа составени од различни полиња за идентификација во библиографскиот запис на овој наслов. Овие податоци се дадени како дополнителна алатка за да се обезбеди идентификација на изданието : Национално здружение на дилери на пригушувачи, Inc., Петитер, против Соединетите Држави.Петиција / Мирон П Гордон / 1977 / 77-1172 / 436 САД 903/98 S.CTCT S.CTCT . 2230 /56 L.ED.2d 400 / 2-18-1978 Национално здружение на дилери на пригушувачи, Inc., Петитер, против Соединетите Држави. КТ. 2230/56 L.ED.2d 400 / 7-27-1978 Национално здружение на дилери на пригушувачи, Inc., Петитер, против Соединетите држави.Биф за Соединетите Држави / Вејд Х МекКри / 1977 / 77-1172 / 436 САД 903 / 98 S.Ct. 2230 /56 L.ED.2d 400 / 9-1-1978 Национално здружение на дилери на пригушувачи, Inc., Петитер, против Соединетите Држави.Биф за Соединетите Држави / Вејд Х МекКри / 1977 / 77-1172 / 436 САД 903 / 98 S.Ct. 2230 /56 L.ED.2d 400 / 5-2-1978 Национално здружение на дилери на пригушувачи, Inc., Петитер, против Соединетите Држави.Ct. 2230 /56 L.ED.2d 400 / 7-28-1978 Национално здружение на дилери на пригушувачи, Inc., Петитер, против Соединетите Држави.Ct. 2230 /56 L.ED.2d 400 / 11-17-1978 Национално здружение на дилери на пригушувачи, Inc., Петитер, против Соединетите држави. Препис на Врховниот суд на САД со поддршка на молби (хартија).

R

Им се допаѓа и на купувачите