.

.

Перко 9603DP Главен Прекинувач За Исклучување На Батеријата Со Средна Должност Со Исклучување На Полето На Алтернаторот

Перко 9603DP Главен Прекинувач За Исклучување На Батеријата Со Средна Должност Со Исклучување На Полето На Алтернаторот

DEN 0.33
Износ

Перко 9601 Серија Прекинувачите За Вклучување На батеријата се меѓу најпопуларните прекинувачи за батерии некогаш произведени. Нивниот традиционален Круг На Завртки Перко овозможува лесна инсталација. Овие прекинувачи можат да се монтираат на бројни локации. И како прекинувачи заштитени со палење, тие можат да се инсталираат во просториите на моторот на чамци на бензин. Верзиите на прекинувачите од Серијата 9601 нудат дополнителни функции како што се исклучување на алтернаторот и безбедност на заклучување на клучот. Прекинувачите за исклучување на батеријата помагаат во управувањето со целокупната употреба на електрична енергија. Тие се користат за поврзување или исклучување на електрични уреди од електричниот систем. Тие помагаат да се спречи испуштање на батеријата за време на периоди на неактивност. Тие овозможуваат брз и лесен начин да се исклучи целиот електричен систем во итен случај. Опционалната брава на клучот помага да се спречи неовластено користење на садот. Перко прекинувачите за батерии се дизајнирани за монтирање на површината. Стандардните прекинувачи за исклучување на должност имаат светло-црвени поликарбонатни армирани куќишта за безбедност со големи црни копчиња што лесно се вртат. Куќиштето на тешките прекинувачи се поликарбонат засилен со црвени влакна. Моделите со функција За Исклучување На Полето На Алтернаторот нудат заштита за Неунизирани Алтернатори доколку прекинувачот случајно се сврти во исклучена положба со вклучен мотор. Столпчињата со висока спроводливост се доволно долги за да се справат со повеќе од 1 кабел и доволно силни за вртежен момент потребен за безбедни врски. Изборен прстен за растојание (PN 0462 DP0 RED) овозможува употреба на поголеми кабли. Поликарбонатно тело со месинг терминали. Димензии : 5-1/4" дијаметар x 2-5/8 "длабочина, 5/16" терминал обетка големина. За употреба со 6 до 50 волти морски електрични системи. Капацитет - 250 ЗАСИЛУВАЧИ Континуирано, 360 ЗАСИЛУВАЧИ 5 Минути. Наизменично. Палење заштитени.

R

Им се допаѓа и на купувачите